Roulade roll of white fish fillet cod stuffed with egg, sauce bechamel, tasty diet dish
Copyright (c) 2013 Lapina Maria/Shutterstock. No use without permission.

Rolada od bijele ribe s bešamel umakom

sastojci

Za roladu:

  • 600 g fileta bijele ribe (bakalar, oslić ili neka druga bijela riba)
  • 3 kuhana jaja
  • 50 g špinata, svježeg ili blanširanog
  • 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
  • 30 g krušnih mrvica
  • sol i papar po ukusu
  • 2 žlice maslinova ulja

Za bešamel umak:

  • 40 g maslaca
  • 40 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • sol i papar po ukusu

Za dekoraciju:

  • svježi peršin, nasitno nasjeckan

Način pripreme

01

Filete ribe pažljivo tucite kuhinjskim batom između dva sloja plastične folije kako biste ih stanjili i lakše zarolali. Posolite i popaprite filete s obje strane.

02

Narežite kuhana jaja na sitne kocke. U zdjeli pomiješajte jaja, nasjeckani špinat, češnjak i krušne mrvice. Dodajte prstohvat soli i papra pa sve dobro izmiješajte.

03

Na svaki filet rasporedite sloj pripremljenog nadjeva. Zarolajte filete počevši od užeg kraja pa svaku rolicu učvrstite kuhinjskim koncem ili čačkalicama.

04

U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte rolice ribe i kratko ih prepecite sa svih strana dok ne dobiju laganu zlatnu boju. Potom ih prebacite u posudu za pečenje, prekrijte folijom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta.

05

U loncu rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i miješajte pjenjačom dok ne nastane pasta. Polako ulijevajte mlijeko, neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Začinite prstohvatom muškatnog oraščića, solju i paprom. Kuhajte 5 minuta, dok umak ne postane gust i kremast.

06

Rolice ribe narežite na ploške i posložite ih na tanjure. Prelijte toplim bešamel umakom i ukrasite svježim nasjeckanim peršinom.

podijeli