sastojci

  • 300 g riže Arborio
  • 2 stabljike celera
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 600 g plodova mora (lignje, dagnje, kozice)
  • prstohvat šafrana
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • peršinov list

Način pripreme

01

Povrće očistite i nasjeckajte. Lignje, dagnje i kozice očistite (ostavite nekoliko cijelih dagnji i kozica za dekoraciju). Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk. Nakon 3 minute dodajte narezane grančice celera, protisnuti češnjak i lignje narezane na kolutiće, promiješajte pa nakon minute dodajte rižu.

02

Sve dobro promiješajte, dodajte vino i uz stalno miješanje kuhajte dok alkohol ne ispari. Sada riži dodajte šafran i polako dolijevajte vrući temeljac te uz stalno miješanje kuhajte rižoto 15 minuta. Dodajte dagnje i kozice pa još kratko kuhajte uz stalno miješanje kako bi rižoto bio fino kremast.

03

Maknite s vatre, dodajte nasjeckani peršinov list, žlicu maslaca, promiješajte, poklopite i nakon 5 minuta poslužite.

Rižoto stalno podlijevajte manjim količinama tekućine i neprestano miješajte kako bi bio lijepo kremast.

podijeli

Proizvodi iz recepta