Rižoto s graškom i pršutom
sastojci
- 30 g maslaca
- 100 g luka
- 1 protisnuti češanj češnjaka
- 350 g svježeg graška
- 300 g riže za rišota Arborio
- 2 kocke od povrća
- 100 g pršuta
- 200 ml bijelog vina
- 1 l vruće vode
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- 10-ak listića kadulje
Način pripreme
Na zagrijanome maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatne boje.
Dodajte pršut narezan na tanje trake i listiće kadulje pa pržite dok listići ne povenu, a potom i protisnuti češnjak, grašak, malo vode.
Lagano pirjajte, a kad povrće omekša, dodajte kocke, opranu rižu, vino, pola količine vode.
Kad zakipi, smanjite vatru pa kuhajte oko 15 minuta uz dolijevanje ostatka vode.
Na kraju umiješajte maslinovo ulje i limunov sok. Poslužite odmah dok je toplo.