Rižoto s graškom i pršutom

sastojci

  • 30 g maslaca
  • 100 g luka
  • 1 protisnuti češanj češnjaka
  • 350 g svježeg graška
  • 300 g riže za rišota Arborio
  • 2 kocke od povrća
  • 100 g pršuta
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 l vruće vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • 10-ak listića kadulje

Način pripreme

01

Na zagrijanome maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatne boje.

02

Dodajte pršut narezan na tanje trake i listiće kadulje pa pržite dok listići ne povenu, a potom i protisnuti češnjak, grašak, malo vode.

03

Lagano pirjajte, a kad povrće omekša, dodajte kocke, opranu rižu, vino, pola količine vode.

04

Kad zakipi, smanjite vatru pa kuhajte oko 15 minuta uz dolijevanje ostatka vode.

05

Na kraju umiješajte maslinovo ulje i limunov sok. Poslužite odmah dok je toplo.

podijeli

Proizvodi iz recepta