sastojci

  • 300 g DESPAR riže dugog zrna
  • 120 g indijskog oraščića
  • 0.25 žličice sjemenki kardamoma
  • 300 g ljubičastog luka
  • 1 žličica kurkume
  • 1 vezica korijandra
  • sol
  • 900 ml vode
  • 4 klinčića
  • 2 cm korice cimeta
  • 1 žlica kima
  • 120 g suhih grožđica
  • 1 žličica šafrana
  • 60 ml maslinova ulja
  • 600 g filea pilećih prsa
  • 30 ml sezamova ulja

Način pripreme

01

Nasjeckajte dvije trećine luka, a ostatak narežite na kolute. U mužaru izmrvite pola količine indijskih oraščića i sjemenke kardamoma. U loncu zagrijavajte vodu, a kad provri, dodajte šafran i kuhajte na laganoj vatri.

02

U tavi ugrijte pola količine maslinova ulja, dodajte klinčiće, koricu cimeta, kim i pržite 1 - 2 minute, uz miješanje, na srednje jakoj vatri. Dodajte smrvljeni kardamom, rižu, nasjeckani luk, suhe grožđice i kurkumu pa, uz miješanje, pržite 3 - 4 minute, a potom posolite i premjestite u vatrostalnu posudu.

03

U međuvremenu meso narežite na komade, posolite i pržite kratko na sezamovu ulju. U tavi, na maslinovu ulju pržite kolute luka 3 - 4 minute da omekšaju. Naribajte preko riže pola količine indijskih oraščića, zalijte vrelom vodom sa šafranom i kuhajte u pećnici 25 minuta na 220 °C.

04

Nakon 10 minuta kuhanja rasporedite preko riže komade piletine, nasjeckani korijandar i kolute luka pa vratite u pećnicu na još 15 minuta. Gotovo jelo poslužite u zdjelicama.

Rižu nemojte prekuhati jer će se dodatno kuhati u pećnici.

podijeli

Proizvodi iz recepta