Rigatoni s radičem, pistacijama, ricottom i čilijem

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 300 g rigatoni tjestenine
  • 1 glavica radiča (oko 150 g)
  • 2 žlice maslinova ulja (30 ml)
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 g sira ricotte
  • 50 g pistacija, usitnjenih
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 50 ml bijelog vina (po želji)
  • sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Način pripreme

01

U velikom loncu zakuhajte vodu, dodajte sol i skuhajte rigatoni tjesteninu prema uputi na pakiranju (10 - 12 minuta). Zadržite 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina prije nego što je ocijedite.

02

Dok se tjestenina kuha, operite radič i narežite ga na tanke trakice.

03

U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite ga kratko, dok ne zamiriše (pazite da ne zagori).

04

U tavu dodajte narezani radič i pirjajte ga dok ne omekša, 3 - 4 minute. Ako želite, ulijte i bijelo vino pa pustite da kuhanjem ispari.

05

Potom dodajte kuhanu tjesteninu u tavu s radičem te postupno (malo po malo) dolijevajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili kremastu teksturu.

06

Umiješajte ricottu i dobro promiješajte da se sve sjedini. Začinite čilijem te solju i paprom prema svom ukusu.

07

Poslužite tjesteninu u tanjuru, pospite je usitnjenim pistacijama za dodatni okus i kao dekoraciju.

podijeli