Rigatoni s radičem, pistacijama, ricottom i čilijem
PT30M Min
sastojci
- 300 g rigatoni tjestenine
- 1 glavica radiča (oko 150 g)
- 2 žlice maslinova ulja (30 ml)
- 1 češanj češnjaka
- 200 g sira ricotte
- 50 g pistacija, usitnjenih
- 1 žličica čilija u prahu
- 50 ml bijelog vina (po želji)
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Način pripreme
U velikom loncu zakuhajte vodu, dodajte sol i skuhajte rigatoni tjesteninu prema uputi na pakiranju (10 - 12 minuta). Zadržite 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina prije nego što je ocijedite.
Dok se tjestenina kuha, operite radič i narežite ga na tanke trakice.
U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite ga kratko, dok ne zamiriše (pazite da ne zagori).
U tavu dodajte narezani radič i pirjajte ga dok ne omekša, 3 - 4 minute. Ako želite, ulijte i bijelo vino pa pustite da kuhanjem ispari.
Potom dodajte kuhanu tjesteninu u tavu s radičem te postupno (malo po malo) dolijevajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili kremastu teksturu.
Umiješajte ricottu i dobro promiješajte da se sve sjedini. Začinite čilijem te solju i paprom prema svom ukusu.
Poslužite tjesteninu u tanjuru, pospite je usitnjenim pistacijama za dodatni okus i kao dekoraciju.