Vodka chicken pasta with marinara sauce tossed with rigatoni
Copyright (c) 2018 Elena Veselova/Shutterstock. No use without permission.

Rigatoni s piletinom i umakom od votke

sastojci

  • 400 g rigatoni tjestenine
  • 200 g pilećih prsa narezanih na kockice
  • 100 ml votke
  • 1 glavica luka, nasitno nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 100 ml S-BUDGET vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana, naribanog
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i papar po ukusu
  • 1 šaka svježeg peršina nasitno nasjeckanog

Za marinara umak:

  • 500 g pelata
  • 30 ml maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 1 glavica luka, nasitno nasjeckana
  • 1 žlica osušenog origana
  • 1 žlica osušenog bosiljka
  • 0.5 žličice osušenog peršina
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat crnog papra
  • 1 prstohvat šećera (po želji)

Način pripreme

01

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje za marinara umak.

02

Dodajte nasitno nasjeckani luk i češnjak te dinstajte dok luk ne postane staklast, otprilike 5 minuta.

03

Dodajte pelate iz limenke, sol, crni papar, origano, bosiljak i peršin. Ako želite, možete dodati i prstohvat šećera da ublaži kiselost rajčica.

04

Smanjite vatru i kuhajte umak na niskoj temperaturi, povremeno miješajući, otprilike 20 - 25 minuta.

05

Kuhani umak izmiksajte štapnim mikserom.

06

Zagrijte veliki lonac slane vode i kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Ocijedite tjesteninu i ostavite je sa strane.

07

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane staklast.

08

Dodajte nasjeckani češnjak i na kockice narezano pileće meso u tavu. Pržite ih dok piletina ne postane zlatno smeđa sa svih strana.

09

Smanjite vatru na srednju jačinu pa u tavu dodajte pripremljeni marinara umak i votku. Ostavite da se umak lagano krčka oko 10 minuta kako bi alkohol ispario.

10

Nakon što se umak malo zgusne, dodajte mu vrhnje za kuhanje i promiješajte da se sve sjedini. Posolite i popaprite po svom ukusu.

11

Dodajte kuhane rigatone u tavu s umakom i dobro promiješajte da se tjestenina obloži umakom.

12

Na kraju pospite naribani parmezan preko tjestenine i piletine.

13

Poslužite toplo i posuto nasitno nasjeckanim svježim peršinom.

podijeli