Ribeye steak i umak od roquefort sira

sastojci

  • oko 400 g TANN ribeye steaka
  • ulje
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • 100 g roquefort sira
  • 50 g maslaca
  • sol, bijeli papar, crni papar

Način pripreme

01

Odrezak pecite 20-ak minuta uz češće okretanje. Svaku stranu nauljite kistom prije nego što meso stavite na rešetku.

02

Povrtni temeljac i vrhnje za kuhanje stavite da zakipi. Kad zakipi dodajte kockice roquefort sira i maslaca u isto vrijeme.

03

Miješajte kuhačom dok se ne rastopi. Na kraju začinite solju i bijelim paprom. Pustite da umak reducira do željene gustoće.

Veće komade mesa stavite u foliju na 7 – 8 minuta nakon pečenja, ali folija ne smije biti do kraja zatvorena, Ostavite malo zraka.

podijeli