Ribarska pita s brancinom

sastojci

  • 800 g fileta brancina
  • 300 g špinata
  • 3 češnja češnjaka
  • 40 g maslaca
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • sol
  • papar

Za pire:

  • 800 g krumpira
  • 50 g maslaca
  • 100 g kiselog vrhnja
  • sol

Način pripreme

01

Filete brancina posolite, popaprite i narežite na manje komade. U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite filete brancina i pržite ih do zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak, sitnije narezani špinat i pržite dok špinat ne povene. Maknite s vatre i ostavite na toplome mjestu.

02

Oguljeni krumpir skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga, pasirajte, dodajte vrhnje, maslac i dobro izmiješajte. Odgovarajuću vatrostalnu posudu za pečenje prvo premažite rastopljenim maslacem i pospite s 2 žlice krušnih mrvica.

03

Po dnu rasporedite poprženi brancin sa špinatom, a po njemu rasporedite pripremljeni pire. Premažite ga preostalim rastopljenim maslacem i pospite preostalim krušnim mrvicama. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 30 – 40 minuta ili dok se pire ne zapeče i dobije lijepu boju. Poslužite toplo.

podijeli

Proizvodi iz recepta