Riba s krumpirićima na zdrav način
sastojci
- 800 g fileta bijele ribe
- sok jednog limuna
- 100 g svijetlih krušnih mrvica
- 1 žličica češnjaka u prahu
- sol
- papar
Za prilog
- 800 g mladog krumpira
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 0.5 žličice mljevene crvene paprike
- 0.5 žličice češnjaka u prahu
- sol
Način pripreme
Filete ribe operite, dobro osušite papirnatim ubrusom i narežite na veće komade. Posolite ih, popaprite, pospite češnjakom u prahu i nakapajte limunovim sokom. Ribu ostavite da odstoji 10-ak minuta pa je uvaljajte u krušne mrvice i posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Pecite je u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C 15 – 20 minuta. Ribu nije potrebno okretati dok se peče.
Krumpir ogulite i narežite na ploške debljine 2 – 3 milimetra. Stavite ih u posudu, pospite mljevenom paprikom, češnjakom u prahu, posolite, prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i na njega posložite pripremljeni krumpir. Pecite 20 – 25 minuta na višoj polici u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.
Umjesto krumpira na isti način možete pripremiti svježu ciklu.