sastojci

  • 200 g širokih rezanaca
  • 400 g muškatne bundeve
  • 100 g mlade blitve
  • 75 g gorgonzole
  • 10-ak listića svježe kadulje
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica kapara
  • 1 žlica poprženih pinjola
  • sol i papar

Način pripreme

01

Rezance skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi, ocijedite ih, isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane.

02

Bundevu očistite i narežite na kockice. Pospite ih oštrim brašnom i zajedno s listićima kadulje stavite na dobro zagrijano ulje. Posolite, popaprite i pržite na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

03

Dodajte sitno narezanu blitvu, kapare, protisnuti češnjak i pržite još nekoliko minuta, dok blitva ne povene. Dodajte kuhane rezance i miješajte dok se tijesto ne zagrije. Uklonite s vatre, dodajte sitnije natrganu gorgonzolu, popržene pinjole, promiješajte i poslužite.

Listiće kadulje možete staviti na ulje prije bundeve, pa kad povenu, izvadite ih i potom pržite bundevu.

podijeli

Proizvodi iz recepta