Rezanci s poprženom bundevom
sastojci
- 200 g širokih rezanaca
- 400 g muškatne bundeve
- 100 g mlade blitve
- 75 g gorgonzole
- 10-ak listića svježe kadulje
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica kapara
- 1 žlica poprženih pinjola
- sol i papar
Način pripreme
Rezance skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi, ocijedite ih, isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane.
Bundevu očistite i narežite na kockice. Pospite ih oštrim brašnom i zajedno s listićima kadulje stavite na dobro zagrijano ulje. Posolite, popaprite i pržite na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Dodajte sitno narezanu blitvu, kapare, protisnuti češnjak i pržite još nekoliko minuta, dok blitva ne povene. Dodajte kuhane rezance i miješajte dok se tijesto ne zagrije. Uklonite s vatre, dodajte sitnije natrganu gorgonzolu, popržene pinjole, promiješajte i poslužite.
Listiće kadulje možete staviti na ulje prije bundeve, pa kad povenu, izvadite ih i potom pržite bundevu.