Rezanci od svinjskog buta s keljom
sastojci
- 500 g svinjskog buta bez masnoće (narezanog na tanke trake)
- 400 g kelja (narezanog na trake)
- 3 mlada luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 ljuta crvena papričice
- 1 žlica sezamovih sjemenki
- 2 žlice blagog sojina umaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica meda
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Svinjski but očistite od masnoće i narežite na tanke šnicle koje potom narežite na trakice. U dubljoj zdjeli pomiješajte trakice svinjskog buta sa sitno narezanim češnjakom, narezanim mladim lukom i svježom čili papričicom.
U dubljoj tavi ili woku zagrijte ulje pa na njemu u više navrata prepecite narezani svinjski but. Pecite ga 5-10 minuta zajedno sa mladim lukom. Meso odložite na toplo pa na istoj masnoći popržite kratko na trakice narezani kelj pa mu dodajte sojin umak i žlicu meda. Sve lagano promiješajte pa poklopljeno pirjajte još 5 minuta.
Za to vrijeme u manjoj tavi bez ulja prepržite 2-3 minute sezamove sjemenke pazeći da vam ne izgore jer su jako osjetljive. Odložite ih na tanjur da se ohlade.
Vratite meso u tavu, sve posolite i popaprite po želji pa lagano pospite sa preprženim sjemenkama sezama. Uz ovo jelo možete poslužiti rižu kuhanu na pari ili na klasičan način. Uz ovo jelo će najbolje pasati rashlađeni Chardonnay.