Rebarca s dijon senfom, ljutom papričicom i majčinom dušicom
sastojci
- 2 kg svinjskih rebarca
- 15 g soli
- 200 g BBQ umaka
- 100 g kečapa
- 20 g meda
- 20 g Dijon senfa
- 1 ljuta crvena papričica
- 2 g češnjaka u granulama
- 5 g majčine dušice
- 1 g crvenog papra
Način pripreme
Rebarca posolite, stavite u posudu za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom, pecite 2 sata na 100 °C.
Za marinadu, razmutite BBQ umak, kečap, med i dijon senf, dodajte češnjak u granulama, sitno sjeckanu ljutu papričicu i majčinu dušicu. Maknite foliju, pustite da se meso malo ohladi, premažite marinadom.
Vratite u pećnicu, zapecite pod gornjim grijačem do željene boje. Prije posluživanja začinite crvenim paprom i dekorirajte grančicama svježe majčine dušice.
Meso možete završiti i na grillu za finu aromu dima.