Rebarca s dijon senfom, ljutom papričicom i majčinom dušicom

sastojci

  • 2 kg svinjskih rebarca
  • 15 g soli
  • 200 g BBQ umaka
  • 100 g kečapa
  • 20 g meda
  • 20 g Dijon senfa
  • 1 ljuta crvena papričica
  • 2 g češnjaka u granulama
  • 5 g majčine dušice
  • 1 g crvenog papra

Način pripreme

01

Rebarca posolite, stavite u posudu za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom, pecite 2 sata na 100 °C.

02

Za marinadu, razmutite BBQ umak, kečap, med i dijon senf, dodajte češnjak u granulama, sitno sjeckanu ljutu papričicu i majčinu dušicu. Maknite foliju, pustite da se meso malo ohladi, premažite marinadom.

03

Vratite u pećnicu, zapecite pod gornjim grijačem do željene boje. Prije posluživanja začinite crvenim paprom i dekorirajte grančicama svježe majčine dušice.

Meso možete završiti i na grillu za finu aromu dima.

podijeli

Proizvodi iz recepta