raznjici od srdela s krumpirom i blitvom

Ražnjići od srdela s krumpirom i blitvom

sastojci

  • 800 g srdela
  • 400 g krumpira
  • 400 g blitve
  • 1-2 češnja češnjaka
  • sol
  • 60 ml ulja za prženje
  • 60 ml maslinova ulja
  • 2 limuna
  • 1 rajčica
  • 1 grančica ružmarina
  • 0.5 vezice svježeg peršina

Način pripreme

01

Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Nakon deset minuta kuhanja dodajte u isti lonac peteljke blitve, kuhajte 5 minuta pa dodajte listove i nakon 5 minuta ugasite vatru.

02

Srdelama uklonite ljuske i drob. Nabodite 3 – 4 komada na ražnjiće i pržite u tavi na jakoj vatri. Pržene srdele posolite i pospite sitno sjeckanim peršinom.

03

Ocijedite krumpir i blitvu, začinite sitno nasjeckanim češnjakom i maslinovim uljem te promiješajte. Ražnjiće i lešo blitvu s krumpirom poslužite uz polovice limuna i krišku rajčice.

Za još bolji okus, srdele pecite na grillu.

podijeli

Proizvodi iz recepta