Ražnjići od srdela s krumpirom i blitvom
sastojci
- 800 g srdela
- 400 g krumpira
- 400 g blitve
- 1-2 češnja češnjaka
- sol
- 60 ml ulja za prženje
- 60 ml maslinova ulja
- 2 limuna
- 1 rajčica
- 1 grančica ružmarina
- 0.5 vezice svježeg peršina
Način pripreme
Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Nakon deset minuta kuhanja dodajte u isti lonac peteljke blitve, kuhajte 5 minuta pa dodajte listove i nakon 5 minuta ugasite vatru.
Srdelama uklonite ljuske i drob. Nabodite 3 – 4 komada na ražnjiće i pržite u tavi na jakoj vatri. Pržene srdele posolite i pospite sitno sjeckanim peršinom.
Ocijedite krumpir i blitvu, začinite sitno nasjeckanim češnjakom i maslinovim uljem te promiješajte. Ražnjiće i lešo blitvu s krumpirom poslužite uz polovice limuna i krišku rajčice.
Za još bolji okus, srdele pecite na grillu.