Ražnjići od pilećih zabataka

sastojci

  • 800 g filea pilećih zabataka
  • sol
  • papar
  • 1 limeta
  • 50 g zelene salate
  • 100 ml maslinova ulja
  • 80 g mladog luka
  • 30 g čili papričica
  • sol

Način pripreme

01

Meso zabataka začinite solju i paprom i bodite na štapić naizmjence jednu pa drugu stranu, tako ćete dobiti oblik ražnjića kao na slici, slično rolici. 

02

Mladi luk i čili papričicu sitno nasjeckajte, dodajte u maslinovo ulje, posolite i promiješajte umak. Na laganoj vatri pecite meso sa svake strane 4 – 5 minuta. 

03

Vruće ražnjiće prelijte umakom i poslužite uz zelenu salatu i krišku limete.

pileći zabataci odlično su meso za igranje s okusima pa svakako isprobajte različite marinade poput jamajčanske jerk ili japanske ili ih ispecite kao kebab.

podijeli