Ražnjići od pilećih zabataka
sastojci
- 800 g filea pilećih zabataka
- sol
- papar
- 1 limeta
- 50 g zelene salate
Umak:
- 100 ml maslinova ulja
- 80 g mladog luka
- 30 g čili papričica
- sol
Način pripreme
Meso zabataka začinite solju i paprom i bodite na štapić naizmjence jednu pa drugu stranu, tako ćete dobiti oblik ražnjića kao na slici, slično rolici.
Mladi luk i čili papričicu sitno nasjeckajte, dodajte u maslinovo ulje, posolite i promiješajte umak. Na laganoj vatri pecite meso sa svake strane 4 – 5 minuta.
Vruće ražnjiće prelijte umakom i poslužite uz zelenu salatu i krišku limete.
pileći zabataci odlično su meso za igranje s okusima pa svakako isprobajte različite marinade poput jamajčanske jerk ili japanske ili ih ispecite kao kebab.