Ravioli
sastojci
- 400 g glatkog brašna
- 4 veća jaja
Za nadjev:
- 16 prepeličjih jaja
- 250 g baby špinata
- 250 g ricotte
- sol
- papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- 25 g sitno ribanog parmezana
Umak:
- 120 g maslaca
- 12-ak listića svježe kadulje
- 1 žličica limunovog soka
- sol, papar
- cherry rajčice za dekoraciju
Način pripreme
Jaja lagano razmutite u zdjeli. Dodajte ih u prosijano glatko brašno i zamijesite čvrsto tijesto. Ako je presuho, dodajte koju žlicu vode. Omotajte tijesto prozirnom folijom i pustite da odmori pola sata.
Tijesto podijelite u dva jednaka dijela. Svaku polovicu tanko razvaljajte na pobrašnjenoj ili silikonskoj podlozi, papiru za pečenje ili dasci pazeći da se ne zalijepi za podlogu. Za brašnjenje koristite oštro brašno.
Na jedan list tijesta rasporedite 16 hrpica punjenja koje ste prethodno pripremili od ricotta sira pomiješanog sa sitno ribanim parmezanom, solju i paprom po ukusu te 1 žlicom maslinova ulja.
Na ricottu rasporedite hrpice baby špinata koji ste prije toga blanširali u kipućoj vodi 10 – 15 sekundi te ohladili u ledenoj vodi i ocijedili. Pomoću špinata formirajte gnjezdašca i u njih smjestite prepeličje žumanjke.
Praznine između gnjezdašaca premažite kistom umočenim u mlaku vodu da bi se tjestenina lakše slijepila. Pažljivo prekrijte drugim listom tijesta.
Spojite listove tijesta između hrpica prstima pazeći da u jastučićima ne ostane zrak. Izrežite krugove okruglim kalupima. Pritisnite izrezane rubove prstima da se ne bi odvajali tijekom kuhanja.
Izrezane jastučiće stavite na pobrašnjenu podlogu kako se ne bi zalijepili dok voda proključa. Kuhajte raviole u kipućoj i dobro posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Za umak maslac topite na tavi na laganoj vatri dok ne posmeđi. Dodajte listiće kadulje. Kad zahrskave, maknite s vatre, dodajte limunov sok i sol po ukusu.
Umiješajte vruće kuhane raviole. Servirajte s cherry rajčicama te pospite svježe mljevenim crnim paprom.
Nemate li prepeličja jaja, slobodno ih izbacite iz recepta.