Puretina punjena camembertom sa špinatom i rajčicom
sastojci
- 800 g filea purećih prsa
- 400 g camemberta
- 400 g špinata
- 4-5 režanja češnjaka
- 250 g mini rajčica
- sol
- papar
- 80 ml maslinovog ulja
- 300 g riže
- 40 g maslinovog ulja
Način pripreme
Stavite rižu kuhati u kipuću, posoljenu vodu. Narežite meso na 12 šnicli (svaki oko 60 – 70 g). Meso istucite između dva komada prozirne folije, lagano posolite, stavite štapić sira, zarolajte, izvana lagano posolite i začinite mljevenim paprom. Rolice prstima malo stisnite i pecite najprije na strani gdje je spojeno, a onda lagano okrećite i pecite sa svih strana.
Češnjak narežite na ploške, kratko zabijelite na maslinovom ulju, izvadite iz tave, dodajte listove špinata, poklopite i kratko parite samo da uvene. Posolite, vratite češnjak i promiješajte. Rižu začinite maslinovim uljem.
Raspodijelite špinat na tanjure, dodajte na svaki tri rolice puretine, okolo stavite polovice rajčice i poslužite uz kuhanu rižu.
Osim camamberta puretinu možete puniti i mozzarelom ili svježim krem sirom.