Puretina punjena camembertom sa špinatom i rajčicom

sastojci

  • 800 g filea purećih prsa
  • 400 g camemberta
  • 400 g špinata
  • 4-5 režanja češnjaka
  • 250 g mini rajčica
  • sol
  • papar
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 300 g riže
  • 40 g maslinovog ulja

Način pripreme

01

Stavite rižu kuhati u kipuću, posoljenu vodu. Narežite meso na 12 šnicli (svaki oko 60 – 70 g). Meso istucite između dva komada prozirne folije, lagano posolite, stavite štapić sira, zarolajte, izvana lagano posolite i začinite mljevenim paprom. Rolice prstima malo stisnite i pecite najprije na strani gdje je spojeno, a onda lagano okrećite i pecite sa svih strana.

02

Češnjak narežite na ploške, kratko zabijelite na maslinovom ulju, izvadite iz tave, dodajte listove špinata, poklopite i kratko parite samo da uvene. Posolite, vratite češnjak i promiješajte. Rižu začinite maslinovim uljem.

03

Raspodijelite špinat na tanjure, dodajte na svaki tri rolice puretine, okolo stavite polovice rajčice i poslužite uz kuhanu rižu. 

Osim camamberta puretinu možete puniti i mozzarelom ili svježim krem sirom.

podijeli

Proizvodi iz recepta