Pureći medaljoni u vinskom umaku
sastojci
- 500 g purećih medaljona
- 1 žlica začinjenog kukuruznog brašna (sa solju i paprom)
- 25 g maslaca
- 150 ml pilećeg bujona od kocke
- 150 ml bijelog vina
- 100 g svježeg kravljeg sira
- 100 g šampinjona, narezanih na ploške
- malo muškatnog oraščića
- sol
- papar
Način pripreme
Medaljone pobrašnite i lagano pržite na maslacu dok ne poprime svijetlosmeđu boju. Pileći bujon, unaprijed pripremljen, i vino dodajte medaljonima, promiješajte i pokriveno pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
Potom dodajte kravlji sir, šampinjone i muškatni oraščić pa promiješajte da se umak ujednači.
Medaljone pirjajte, otkrivene i na jačoj vatri, dodatnih 10 minuta.
Preporuka: ako koristite pureće odreske, za 10 minuta produljite vrijeme pirjanja prije dodavanja sira.