sastojci

  • 500 g purećih medaljona
  • 1 žlica začinjenog kukuruznog brašna (sa solju i paprom)
  • 25 g maslaca
  • 150 ml pilećeg bujona od kocke
  • 150 ml bijelog vina
  • 100 g svježeg kravljeg sira
  • 100 g šampinjona, narezanih na ploške
  • malo muškatnog oraščića
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Medaljone pobrašnite i lagano pržite na maslacu dok ne poprime svijetlosmeđu boju. Pileći bujon, unaprijed pripremljen, i vino dodajte medaljonima, promiješajte i pokriveno pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta.

02

Potom dodajte kravlji sir, šampinjone i muškatni oraščić pa promiješajte da se umak ujednači.

03

Medaljone pirjajte, otkrivene i na jačoj vatri, dodatnih 10 minuta.

04

Preporuka: ako koristite pureće odreske, za 10 minuta produljite vrijeme pirjanja prije dodavanja sira.

podijeli

Proizvodi iz recepta