PUREĆI FAŠIRANCI S KUS-KUSOM

Ukupno trajanje
50
Min
min

sastojci

  • 800 g mljevene puretine
  • 250 g kus kusa
  • 1 svježi krastavac
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 manji luk
  • 1 limun
  • 1 jaje
  • 80 g krušnih mrvica
  • 300 ml grčkog jogurta
  • grančica peršina
  • grančica bosiljka
  • 1 žličica suhog origana
  • sol, papar
  • 4 komada nan kruščića
  • 8 crnih maslina
  • 30 ml ulja

Način pripreme

01

Kus-kus skuhajte prema uputi na ambalaži te ga procijedite i stavite sa strane.

02

Na ulju popržite sitno nasjeckani luk i protisnuti češnjak dok ne omekšaju.

03

Mljevenu puretinu stavite u posudu te dodajte poprženi luk i češnjak.

04

Dodajte jaje, krušne mrvice, sitno sjeckani peršin, origano te sol i papar po ukusu.

05

Sve dobro izmiješajte rukama.

06

Mokrim rukama oblikujte loptice, a potom faširance.

07

U lim stavite papir za pečenje i posložite faširance.

08

Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C 15-20 minuta dok ne dobiju svijetlosmeđu boju.

09

U zdjelici pomiješajte jogurt sa sokom polovice limuna.

10

Krastavac narežite na kockice.

11

Servirajte faširance uz kus-kus, jogurt, masline, krastavac te dodajte po ukusu nekoliko listova bosiljka i poslužite nan kruščiće.

podijeli