PUREĆI FAŠIRANCI S KUS-KUSOM
sastojci
- 800 g mljevene puretine
- 250 g kus kusa
- 1 svježi krastavac
- 2 češnja češnjaka
- 1 manji luk
- 1 limun
- 1 jaje
- 80 g krušnih mrvica
- 300 ml grčkog jogurta
- grančica peršina
- grančica bosiljka
- 1 žličica suhog origana
- sol, papar
- 4 komada nan kruščića
- 8 crnih maslina
- 30 ml ulja
Način pripreme
01
Kus-kus skuhajte prema uputi na ambalaži te ga procijedite i stavite sa strane.
02
Na ulju popržite sitno nasjeckani luk i protisnuti češnjak dok ne omekšaju.
03
Mljevenu puretinu stavite u posudu te dodajte poprženi luk i češnjak.
04
Dodajte jaje, krušne mrvice, sitno sjeckani peršin, origano te sol i papar po ukusu.
05
Sve dobro izmiješajte rukama.
06
Mokrim rukama oblikujte loptice, a potom faširance.
07
U lim stavite papir za pečenje i posložite faširance.
08
Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C 15-20 minuta dok ne dobiju svijetlosmeđu boju.
09
U zdjelici pomiješajte jogurt sa sokom polovice limuna.
10
Krastavac narežite na kockice.
11
Servirajte faširance uz kus-kus, jogurt, masline, krastavac te dodajte po ukusu nekoliko listova bosiljka i poslužite nan kruščiće.