Pureći burgeri
sastojci
- 700 g mljevene puretine
- 1 žlica svježe sjeckanog bosiljka
- 1 žlica svježe sjeckanog peršina
- 1 žlica soli
- 0.5 žlice papra
- 1 rajčica
- 4 lista zelene salate
- 1 mladi luk
- 1 zreli avokado
- 4 žlice majoneze
- 4 peciva za burger
Način pripreme
U veliku posudu stavite meso, bosiljak, peršin, sol i papar pa sve dobro izmiješajte.
Smjesu podijelite na četiri jednaka djela i oblikujte pljeskavice.
Zelenu salatu i rajčicu operite i posušite. Rajčicu izrežite na kolute, a mladi luk sitno nasjeckajte (možete koristiti i neki drugi luk). Avokado prerežite po dužini, izvadite košticu, pažljivo ogulite koru pa ga izrežite na ploške.
Pecite meso na gril-tavi, svaku stranu 6 - 8 minuta.
Pecivo prerežite napola i složite list zelene salate, rajčicu, pljeskavicu, majonezu, sitno nasjeckani luk i avokado pa poklopite drugom polovicom peciva. Poslužite s pečenim krumpirićima.