Pureće pljeskavice s raguom od leće i salatom od pečenog povrća
sastojci
- 720 g mljevene puretine
- 120 g omekšanog maslaca
- 100 ml mineralne vode
- sol, papar
- 30-40 g ghee maslaca
Ragu:
- 200 g leće
- 150 g crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 50 g mrkve
- 50 g korijena celera
- 50 g korijena peršina
- 200-300 ml povrtnog temeljca
- 30 ml maslinova ulja
- 40 g maslaca
- sol
Salata:
- 300 g svježe crvene paprike
- 200 g ljubičastog luka
- 500 g naranče
- 40 g sjemenki nara
- 40 ml maslinova ulja
- 30 g rukole
- 200 g grčkog jogurta
Način pripreme
Mljeveno meso začinite solju i paprom, dodajte maslac i mineralnu vodu i dobro izmiješajte. Oblikujte pljeskavice i pecite na ghee maslacu.
Za ragu nasjeckajte luk i pirjajte na mješavini ulja i maslaca 30 minuta, dodajte ribanu mrkvu, celer i peršin, kratko popržite pa dodajte češnjak, popržite samo da zabijeli pa dodajte leću, posolite i nastavite kuhati lagano podlijevajući temeljcem.
Papriku narežite na štapiće, luk na kocke i popecite na tavi, maknite na stranu, posolite, začinite uljem i pustite da se hladi. Naranče ogulite zajedno s bijelom opnom pa oštrim nožićem filetirajte.
U ohlađeno povrće dodajte filee naranče, sjemenke nara i pola količine sjeckane rukole. U tanjure stavite ragu od leće, dodajte tri pljeskavice, salatu i žlicu grčkog jogurta posutog sjeckanom rukolom, poslužite.
Naranča će jelu dati neuobičajenu notu.