Pureće pljeskavice s raguom od leće i salatom od pečenog povrća

sastojci

  • 720 g mljevene puretine
  • 120 g omekšanog maslaca
  • 100 ml mineralne vode
  • sol, papar
  • 30-40 g ghee maslaca

Ragu:

  • 200 g leće
  • 150 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g mrkve
  • 50 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 200-300 ml povrtnog temeljca
  • 30 ml maslinova ulja
  • 40 g maslaca
  • sol

Salata:

  • 300 g svježe crvene paprike
  • 200 g ljubičastog luka
  • 500 g naranče
  • 40 g sjemenki nara
  • 40 ml maslinova ulja
  • 30 g rukole
  • 200 g grčkog jogurta

Način pripreme

01

Mljeveno meso začinite solju i paprom, dodajte maslac i mineralnu vodu i dobro izmiješajte. Oblikujte pljeskavice i pecite na ghee maslacu.

02

Za ragu nasjeckajte luk i pirjajte na mješavini ulja i maslaca 30 minuta, dodajte ribanu mrkvu, celer i peršin, kratko popržite pa dodajte češnjak, popržite samo da zabijeli pa dodajte leću, posolite i nastavite kuhati lagano podlijevajući temeljcem.

03

Papriku narežite na štapiće, luk na kocke i popecite na tavi, maknite na stranu, posolite, začinite uljem i pustite da se hladi. Naranče ogulite zajedno s bijelom opnom pa oštrim nožićem filetirajte.

04

U ohlađeno povrće dodajte filee naranče, sjemenke nara i pola količine sjeckane rukole. U tanjure stavite ragu od leće, dodajte tri pljeskavice, salatu i žlicu grčkog jogurta posutog sjeckanom rukolom, poslužite.

Naranča će jelu dati neuobičajenu notu.

podijeli

Proizvodi iz recepta