Pureća prsa u umaku od kopra
sastojci
- 600 g purećih odrezaka
- 50 g šampinjona
- 50 g maslaca
- 40 g brašna
- 3 dcl pilećeg temeljca
- sok od jednog limuna
- 1 žlica sitno rezanog lista kopra
- 250 g vrhnja za kuhanje
- 1 žličica ribanog muškatnog oraščića
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Posolite i popaprite pureće odreske. U veću zagrijanu tavu debljeg dna stavite pola maslaca pa na njemu na naglo popržite pureće odreske. Odložite ih na toplo mjesto dok ne pripremite umak.
U istu zagrijanu tavu stavite ostatak maslaca pa na njemu lagano prepržite brašno. Dodajte pileći temeljac, sol, papar i naribani muškatni oraščić. Lagano kuhajte umak dok se ne reducira pa dodajte na listiće nasjeckane gljive i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte vrhnje, na sitno nasjeckani kopar i limunov sok pa kuhajte još nekoliko minuta.
Vratite u umak pureće odreske pa kuhajte još nekoliko minuta kako bi odresci upili arome ovog božanstvenog umaka. Kao prilog možete poslužiti njoke ili knedle od kruha uz razno povrće kuhano na pari.