Pureća mesna štruca

sastojci

  • 1 kg mljevene puretine
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 1 mala žlica šećera
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 1 žlica soli
  • pola žlice papra
  • 2 žlice ulja

Način pripreme

01

Luk, češnjak i papriku sitno nasjeckajte pa pomiješajte s mljevenim mesom, a potom dodajte jaja, sol, krušne mrvice pa sve dobro promiješajte.

02

Smjesu stavite u nauljeni kalup dimenzija 25 × 10 × 7 cm. Prekrijte folijom i pecite jedan sat u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

03

Nakon 45 minuta pečenja izvadite iz pećnice, skinite foliju i premažite mješavinom koncentrata rajčice i šećera pa vratite u pećnicu da se zapeče, još 15 - 20 minuta.

04

Jelo poslužite uz pire-krumpir.

podijeli