Pureća mesna štruca
sastojci
- 1 kg mljevene puretine
- 1 svježa crvena paprika
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 1 mala žlica šećera
- 4 žlice krušnih mrvica
- 2 jaja
- 1 žlica soli
- pola žlice papra
- 2 žlice ulja
Način pripreme
Luk, češnjak i papriku sitno nasjeckajte pa pomiješajte s mljevenim mesom, a potom dodajte jaja, sol, krušne mrvice pa sve dobro promiješajte.
Smjesu stavite u nauljeni kalup dimenzija 25 × 10 × 7 cm. Prekrijte folijom i pecite jedan sat u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Nakon 45 minuta pečenja izvadite iz pećnice, skinite foliju i premažite mješavinom koncentrata rajčice i šećera pa vratite u pećnicu da se zapeče, još 15 - 20 minuta.
Jelo poslužite uz pire-krumpir.