Punjeni zabatci omotani slaninom
sastojci
- 1 kg filea pilećih zabataka (8 kom)
- 300 g slanine
- 200 g tilzit sira
- 150 g mladog luka
- 0.5 vezice peršina
- 30 ml maslinova ulja
- sol
Način pripreme
01
Odvojite bijeli od zelenog dijela mladog luka i nasjeckajte. Bijeli dio mladog luka kratko popržite na maslinovom ulju, posolite. Sir narežite na štapiće.
02
Zabatke posolite, napunite s unutarnje strane mladim lukom, dodajte štapić sira, zarolajte, omotajte s 2 – 3 ploške tanko rezane slanine.
03
Meso zapecite u tavi s donje strane (gdje završava slanina), prebacite u pećnicu zagrijanu na 180 °C 15 minuta. Prije posluživanja pospite grubo kosanim listićima peršina i zelenim perima mladog luka.
Nemojte prepuniti rolice kako nadjev ne bi ispadao.