punjeni zabatci omotani slaninom

Punjeni zabatci omotani slaninom

sastojci

  • 1 kg filea pilećih zabataka (8 kom)
  • 300 g slanine
  • 200 g tilzit sira
  • 150 g mladog luka
  • 0.5 vezice peršina
  • 30 ml maslinova ulja
  • sol

Način pripreme

01

Odvojite bijeli od zelenog dijela mladog luka i nasjeckajte. Bijeli dio mladog luka kratko popržite na maslinovom ulju, posolite. Sir narežite na štapiće.

02

Zabatke posolite, napunite s unutarnje strane mladim lukom, dodajte štapić sira, zarolajte, omotajte s 2 – 3 ploške tanko rezane slanine.

03

Meso zapecite u tavi s donje strane (gdje završava slanina), prebacite u pećnicu zagrijanu na 180 °C 15 minuta. Prije posluživanja pospite grubo kosanim listićima peršina i zelenim perima mladog luka.

Nemojte prepuniti rolice kako nadjev ne bi ispadao.

podijeli