Punjeni pileći batak i zabatak
sastojci
- 4 srednja pileća zabatka
- 200 g poriluka
- 200 g šampinjona
- 100 g sira
- 2 režnja češnjaka
- žlica svježe mente
- 1 dl bijelog vina
- maslinovo ulje
- 300 g kukuruznog brašna
Način pripreme
Očistite šampinjone i narežite ih na ploške. Operite poriluk pa ga narežite na kolutiće. Narezane namirnice popirjajte na maslinovu ulju i sitno sjeckanom češnjaku
Nakon 5-6 minuta poriluk i gljive podlijte vodom, malo posolite i pirjajte još 15 minuta. Dodajte nasjeckanu mentu, naribani sir pa sve usitnite štapnim mikserom.
Izvadite kost iz pilećih zabataka pa ih nadjenite smjesom od gljiva, poriluka i sira kroz otvor gdje je izvađena kost. Nadjevene zabatke zatvorite čačkalicom ili kuhinjskim koncem
Popecite ih u grill ili dubljoj na zagrijanom ulju pa kad zažute podlijte vinom i pustite da tekućina ishlapi.
Za prilog pripremite palentu. U litru kipuće zasoljene vode dodajte kukuruzno brašno, neprekidno miješajući da se ne naprave grudice. Kad je palenta gotova pustite da se malo ohladi i poslužite ju uz punjene batke.