Chicken rolls stuffed with lettuce, egg, cheese, cucumber and sour cream served on the gray plate. Hot appetizing meal
Copyright (c) 2022 Kcuxen/Shutterstock. No use without permission.

Punjene pileće rolice

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 800 g filea pilećih prsa
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog šarenog papra
  • 30 ml maslinova ulja
  • 10 g maslaca
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 40 ml vode

Nadjev:

  • 250 g krem sira
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 5 kiselih krastavaca
  • 30 g rikule
  • 2 žlice nasjeckanog peršinova lišća
  • 0.5 žličice soli

Način pripreme

01

Za nadjev u zdjelu stavite krem-sir, dodajte kiselo vrhnje, sitno nasjeckane kisele krastavce, narezanu rikulu i listiće peršina te sol pa sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.

02

Pileće filee zarežite po sredini, ali ne do kraja, tako da dobijete „leptir“ presjek, kako bi površina mesa bila veća. Piletinu posolite i popaprite. Stavite meso na prozirnu foliju, preko mesa također stavite foliju pa batom lagano lupkajte i rastanjite filee. Svaki pripremljeni file premažite pripremljenim nadjevom i smotajte u rolicu. Rolice na krajevima učvrstite čačkalicom ili ih uvežite kuhinjskim koncem kako se tijekom termičke obrade ne bi rastvorile.

03

U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac, dodajte pripremljene pileće rolice i pržite ih na umjereno jakoj vatri 4-5 minuta sa svake strane. Kada rolice dobiju boju sa svih strana, u tavu dodajte vodu, poklopite i pirjajte oko 10 minuta, a zatim maknite poklopac i pustite da se lijepo zapeku sa svih strana. Maknite s vatre, pospite nasjeckanim koprom i poslužite.

podijeli