Punjene pileće rolice
sastojci
- 800 g filea pilećih prsa
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog šarenog papra
- 30 ml maslinova ulja
- 10 g maslaca
- 1 žlica nasjeckanog kopra
- 40 ml vode
Nadjev:
- 250 g krem sira
- 100 g kiselog vrhnja
- 5 kiselih krastavaca
- 30 g rikule
- 2 žlice nasjeckanog peršinova lišća
- 0.5 žličice soli
Način pripreme
Za nadjev u zdjelu stavite krem-sir, dodajte kiselo vrhnje, sitno nasjeckane kisele krastavce, narezanu rikulu i listiće peršina te sol pa sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Pileće filee zarežite po sredini, ali ne do kraja, tako da dobijete „leptir“ presjek, kako bi površina mesa bila veća. Piletinu posolite i popaprite. Stavite meso na prozirnu foliju, preko mesa također stavite foliju pa batom lagano lupkajte i rastanjite filee. Svaki pripremljeni file premažite pripremljenim nadjevom i smotajte u rolicu. Rolice na krajevima učvrstite čačkalicom ili ih uvežite kuhinjskim koncem kako se tijekom termičke obrade ne bi rastvorile.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac, dodajte pripremljene pileće rolice i pržite ih na umjereno jakoj vatri 4-5 minuta sa svake strane. Kada rolice dobiju boju sa svih strana, u tavu dodajte vodu, poklopite i pirjajte oko 10 minuta, a zatim maknite poklopac i pustite da se lijepo zapeku sa svih strana. Maknite s vatre, pospite nasjeckanim koprom i poslužite.