sastojci

  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 100 g riže
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 12 g soli, svježe mljeveni papar
  • 4 paprike srednje veličine
  • Umak
  • 50 g pancete
  • 150 g crvenog luka
  • 80 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 80 g korijena peršina + list
  • 1 režanj češnjaka
  • 300 g svježe rajčice
  • 300 ml passata rajčice
  • 600 ml mesnog temeljca
  • 30 ml suncokretovog ulja
  • 200-250 g domaćih tankih rezanaca

Način pripreme

01

Mljeveno meso posolite, dodajte rižu, sjeckani crveni luk, sjeckani češnjak, sjeckani peršinov list i papar, dobro izmiješajte. Paprikama odrežite poklopac, maknite sjemenke i napunite paprike smjesom do ¾. U sredini ostavite prostor veličine prsta.

02

Od preostale smjese oblikujte ćufte. Za umak, na ulju popržite komadiće pancete i grubo rezani crveni luk. Kad luk dobije zlatnožutu boju dodajte mrkvu, celer i peršin narezan na kocke, pirjajte, dodajte sjeckani češnjak i kratko zabijelite.

03

U međuvremenu zarežite rajčice na vrhu u križ, prokuhajte 2 – 3 minute da se kožica počne odvajati od mesa, ogulite i narežite na kocke. Kockice rajčice dodajte na pirjani luk i povrće, zalijte passatom i mesnim temeljcem, dobro prokuhajte i miksajte. Stavite u umak punjene paprike i ćufte i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta. Punjene paprike i ćufte poslužite uz kuhane domaće tanke rezance.

podijeli