Punjene paprike na grčki način
sastojci
- 4 žute paprike
- 150 g ječma
- 3 češnja češnjaka
- 300 g feta sira
- 100 ml kiselog vrhnja
- 1 luk
- 100 g crnih maslina
- 150 g cherry rajčica
- 3 grančice svježeg bosiljka
- 100 ml maslinova ulja za paprike
- 0.5 žličice soli
- 2 žlice limunova soka
- 2 grančice peršina
- papar
- kruh
- maslinovo ulje za premazivanje kruha
Način pripreme
Skuhajte ječam u slanoj vodi prema uputi s ambalaže.
Paprike operite, prerežite po dužini na pola i očistite od sjemenki.
U jednoj posudi pomiješajte ugrubo feta sir, kiselo vrhnje, protisnuti češnjak i sol. Cherry rajčice prerezane na pola, masline, luk nasjeckan na tanke resice, 2 grančice sjeckanog bosiljka, limunov sok i 50 ml maslinova ulja pomiješajte u drugoj posudi.
Premažite paprike s 50 ml maslinova ulja te ih posložite u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijte na 200 °C pa stavite peći paprike 20 – 25 minuta dok ne omekšaju i poprime boju. Izvadite ih, svaku napunite žlicom kuhanog ječma.
Dodajte u svaku smjesu od sira i vrhnja te smjesu od cherry rajčica i maslina. Vratite u pećnicu na 200 °C 5 minuta.
Kruh narežite na šnite i premažite maslinovim uljem. Tostirajte ili ga ispecite u pećnici na 200 °C 6 – 7 minuta dok ne poprimi reš boju.
Na vrh paprika dodajte svježi bosiljak i peršin i popaprite po ukusu. Poslužite paprike uz zapečeni kruh.