Untitled design - 9

Punjene paprike na grčki način

sastojci

  • 4 žute paprike
  • 150 g ječma
  • 3 češnja češnjaka
  • 300 g feta sira
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 luk
  • 100 g crnih maslina
  • 150 g cherry rajčica
  • 3 grančice svježeg bosiljka
  • 100 ml maslinova ulja za paprike
  • 0.5 žličice soli
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 grančice peršina
  • papar
  • kruh
  • maslinovo ulje za premazivanje kruha

Način pripreme

01

Skuhajte ječam u slanoj vodi prema uputi s ambalaže.

02

Paprike operite, prerežite po dužini na pola i očistite od sjemenki.

03

U jednoj posudi pomiješajte ugrubo feta sir, kiselo vrhnje, protisnuti češnjak i sol. Cherry rajčice prerezane na pola, masline, luk nasjeckan na tanke resice, 2 grančice sjeckanog bosiljka, limunov sok i 50 ml maslinova ulja pomiješajte u drugoj posudi.

04

Premažite paprike s 50 ml maslinova ulja te ih posložite u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje.

05

Pećnicu zagrijte na 200 °C pa stavite peći paprike 20 – 25 minuta dok ne omekšaju i poprime boju. Izvadite ih, svaku napunite žlicom kuhanog ječma.

06

Dodajte u svaku smjesu od sira i vrhnja te smjesu od cherry rajčica i maslina. Vratite u pećnicu na 200 °C 5 minuta.

07

Kruh narežite na šnite i premažite maslinovim uljem. Tostirajte ili ga ispecite u pećnici na 200 °C 6 – 7 minuta dok ne poprimi reš boju.

08

Na vrh paprika dodajte svježi bosiljak i peršin i popaprite po ukusu. Poslužite paprike uz zapečeni kruh.

podijeli