sastojci

  • 70 dag miješanog mljevenog mesa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica crvene mljevene slatke paprike
  • 6 žlica riže okruglog zrna
  • 1 žlica sitno sjeckanog svježeg peršina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kg paprika (po mogućnosti babure)
  • 0.5 dcl maslinova ulja
  • 2 žlice brašna
  • 400 g konzervirane pasirane rajčice
  • tople vode po potrebi
  • 1 žličica soli

Način pripreme

01

Paprike operite, odrežite im dio ispod peteljke i dobro očistite od sjemenki. Očistite crveni luk i češnjak pa ih nasjeckajte na sitno. Operite i nasjeckajte na sitno lišće svježeg peršina.

02

U veću zdjelu stavite mljeveno meso pa mu redom mu dodajte sve sastojke. Sve dobro promiješajte čistim rukama. Pripremljenom smjesom napunite očišćene paprike.

03

Zagrijte veći lonac za kuhanje pa dodajte maslinovo ulje i prepržite na njemu brašno kao da radite prežganu juhu. Kad se brašno zazlatilo dodajte pasiranu rajčicu. Dolijevajte toplu vodu sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.

04

Sada u umak stavite punjene paprike, poklopite i kuhajte 90 minuta na laganoj vatri pazeći da vam umak ne zagori. Uz punjene paprike za prilog poslužite pire krumpir.

podijeli