Prženi morski pas s palentom
sastojci
- 800 g mesa morskog psa
- 150 g palente
- 50 ml mlijeka
- 400 ml vode
- 60 g ledenog maslaca
- 50 g crnih maslina bez koštica
- 80 g malih listova rikole
- 120 g pršuta
- 80 ml maslinova ulja
- 1 limeta
- 100 g mini rajčica
- sol
Način pripreme
Zakuhajte vodu i mlijeko pa malo posolite i dodajte palentu. Miješajte i kuhajte 2 - 3 minute pa maknite s vatre, a potom umiješajte listiće ledenog maslaca i sitno nasjeckane masline.
Pršut narežite na trakice i pecite ih 6 - 8 minuta u tavi ili u pećnici na 180 °C da dobijete čips. Ako imate čiste filete morskoga psa, samo ih posolite, a ako je uz filete i kost, odstranite je. Filete pržite na maslinovu ulju s obje strane.
Na tanjur stavite okrugli, prstenasti kalup pa žlicom zagrabite palentu i napunite ga te poravnajte površinu. Maknite prsten pa dodajte rikolu, zatim komad ribe, pa čips od pršuta, a po njemu komad ribe, pa opet čips od pršuta, a potom malo zelenja i krišku limete na vrh. Poslužite uz mini rajčice.