sastojci

  • 800 g mesa morskog psa
  • 150 g palente
  • 50 ml mlijeka
  • 400 ml vode
  • 60 g ledenog maslaca
  • 50 g crnih maslina bez koštica
  • 80 g malih listova rikole
  • 120 g pršuta
  • 80 ml maslinova ulja
  • 1 limeta
  • 100 g mini rajčica
  • sol

Način pripreme

01

Zakuhajte vodu i mlijeko pa malo posolite i dodajte palentu. Miješajte i kuhajte 2 - 3 minute pa maknite s vatre, a potom umiješajte listiće ledenog maslaca i sitno nasjeckane masline.

02

Pršut narežite na trakice i pecite ih 6 - 8 minuta u tavi ili u pećnici na 180 °C da dobijete čips. Ako imate čiste filete morskoga psa, samo ih posolite, a ako je uz filete i kost, odstranite je. Filete pržite na maslinovu ulju s obje strane.

03

Na tanjur stavite okrugli, prstenasti kalup pa žlicom zagrabite palentu i napunite ga te poravnajte površinu. Maknite prsten pa dodajte rikolu, zatim komad ribe, pa čips od pršuta, a po njemu komad ribe, pa opet čips od pršuta, a potom malo zelenja i krišku limete na vrh. Poslužite uz mini rajčice.

podijeli

Proizvodi iz recepta