Pržena tjestenina na kineski

sastojci

  • 250 g rižinih rezanaca
  • 200 g očišćenih repova kozica
  • 80 g mrkve
  • 60 g luka
  • 150 g sitnijih gljiva (shiitake, šampinjoni…)
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 crveni feferon
  • 5 žlica sezamova ulja
  • 3 žlice soja umaka
  • sol, papar

Način pripreme

01

U kipuću, blago posoljenu vodu stavite natrgane rižine rezance, poklopite i maknite s vatre. Pustite ih da odstoje 4 – 5 minuta pa ih ocijedite.

02

Repove kozica posolite i popaprite, a jaja razmutite pa i njih posolite i popaprite.

03

U tavi zagrijte jednu žlicu ulja pa na njemu pržite repove kozica do zlatne boje. Izvadite ih i ostavite sa strane pa dodajte još dvije žlice ulja u tavu.

04

Kad se ulje dobro zagrije, ulijte razmućena jaja i ispržite tanki omlet. Omlet izvadite na tanjur i ostavite da se malo ohladi.

05

U tavu dolijte preostalo ulje pa dodajte luk narezan na tanje ploške, mrkvu narezanu na dulje tanke štapiće i gljive. Pržite ih dok malo ne omekšaju pa dodajte na kolutiće narezani feferon, nasjeckani češnjak i samo kratko promiješajte dok češnjak ne zamiriše. 

06

Dodajte ocijeđene rižine rezance, na tanke rezance narezani omlet i popržene repove kozica. Promiješajte, zalijte soja umakom, lagano posolite i popaprite pa lagano miješajući dobro zagrijte. Poslužite toplo.

Umjesto da radite omlet, razmućena jaja možete uliti nakon što dodate sve sastojke i, miješajući, pržite dok jaja ne budu gotova.​

podijeli

Proizvodi iz recepta