
Pržena tjestenina na kineski
sastojci
- 250 g rižinih rezanaca
- 200 g očišćenih repova kozica
- 80 g mrkve
- 60 g luka
- 150 g sitnijih gljiva (shiitake, šampinjoni…)
- 2 češnja češnjaka
- 2 jaja
- 1 crveni feferon
- 5 žlica sezamova ulja
- 3 žlice soja umaka
- sol, papar
Način pripreme
U kipuću, blago posoljenu vodu stavite natrgane rižine rezance, poklopite i maknite s vatre. Pustite ih da odstoje 4 – 5 minuta pa ih ocijedite.
Repove kozica posolite i popaprite, a jaja razmutite pa i njih posolite i popaprite.
U tavi zagrijte jednu žlicu ulja pa na njemu pržite repove kozica do zlatne boje. Izvadite ih i ostavite sa strane pa dodajte još dvije žlice ulja u tavu.
Kad se ulje dobro zagrije, ulijte razmućena jaja i ispržite tanki omlet. Omlet izvadite na tanjur i ostavite da se malo ohladi.
U tavu dolijte preostalo ulje pa dodajte luk narezan na tanje ploške, mrkvu narezanu na dulje tanke štapiće i gljive. Pržite ih dok malo ne omekšaju pa dodajte na kolutiće narezani feferon, nasjeckani češnjak i samo kratko promiješajte dok češnjak ne zamiriše.
Dodajte ocijeđene rižine rezance, na tanke rezance narezani omlet i popržene repove kozica. Promiješajte, zalijte soja umakom, lagano posolite i popaprite pa lagano miješajući dobro zagrijte. Poslužite toplo.
Umjesto da radite omlet, razmućena jaja možete uliti nakon što dodate sve sastojke i, miješajući, pržite dok jaja ne budu gotova.
Proizvodi iz recepta
