Proljetne rolice s kozicama
sastojci
- 250 g očišćenih repova kozica
- 250 g filea pilećih prsa
- 30 g rižinih rezanaca
- 1 naribana svježa mrkva
- 2 češnja češnjaka
- 4 tanka lista tijesta za savijače
- suncokretovo ulje
- 1 žlica svježe metvice
- 1 limeta
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
U zdjelu stavite rižine rezance pa ih prelijte mlakom vodom i ostavite da se namaču dok ne pripremite ostale namirnice. Očistite repove kozica i nasjeckajte ih na sitno. Operite i posušite pileća prsa pa ih narežite na sitne kockice. Očistite i naribajte mrkvu a oguljeni češnjak nasjeckajte na sitno. Na tanke trakice nasjeckajte listove svježe mente.
Stavite sve nasjeckane sastojke u veliku zdjelu. Dobro ocijedite rižine rezance pa ih dodajte u zdjelu, posolite i popaprite pa sve sastojke dobro promiješajte.
Stavite na stol listove tijesta za savijače pa ih narežite na četiri dijela. U tanjur stavite malo lagano zašećerene vode pa u nju umočite list tijesta za savijače i dobro ga ocijedite. Položite ga na radnu plohu pa na sredinu stavite dio nadjeva. Rubove tijesta savijte prema unutra pa čvrsto zamotajte svoju prvu spring rolicu. Ponovite postupak dok ne potrošite svo tijesto ili nadjev.
U dubokoj tavi ili woku dobro zagrijte suncokretovo ulje pa u njemu prepržite spring rolice. Bitno je da ulja bude dosta i da bude jako zagrijano. Rolice nakon pečenja odložite na kuhinjski papir da se dobro ocijede i da papir upije višak masnoće. Poslužite ih sa nekim pikantnim umakom, nasjeckanim listovima svježe mente i po želji sa kriškom limete. Po želji uz ovo predjelo možete poslužiti i kuhanu rižu.