Povrtne tagliatelle
sastojci
- 2 manja patlidžana
- 1 glavica luka
- 1 stabljika celera
- 3 češnja češnjaka
- 1 velika paprika babura
- 300 g mini rajčica (crvenih i žutih)
- 100 g maslina (bez koštica)
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice papra
- 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
- svježi listići timijana i ružmarina
- 80 g naribanog parmezana
- 3 žlice maslinovog ulja
- 400 g tjestenine tagliatella
Način pripreme
Patlidžane operite, osušite, narežite na manje kocke, posolite i ostavite 10 minuta da puste gorku tekućinu.
U velikoj tavi zagrijte 3 žlice maslinovog ulja, dodajte narezani luk, pržite 2 minute pa dodajte češnjak, ocijeđeni patlidžan, celer narezan na komadiće, papriku narezanu na manje komade i sve pirjajte 15 minuta.
Dodajte masline i svježe mini rajčice, posolite i popaprite pa nastavite pirjati još 10 minuta. Na kraju dodajte nasjeckani peršinov list i listiće timijana i ružmarina, maknite s vatre.
U posoljenoj vodi skuhajte tagliatelle al dente prema uputi na ambalaži. Skuhanu tjesteninu procijedite, pomiješajte s povrćem i prije posluživanja pospite naribanim parmezanom.
Tijekom pirjanja, za još bogatiji umak povrću možete dodati pola čaše pasirane rajčice.