sastojci

  • 2 manja patlidžana
  • 1 glavica luka
  • 1 stabljika celera
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 velika paprika babura
  • 300 g mini rajčica (crvenih i žutih)
  • 100 g maslina (bez koštica)
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice papra
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • svježi listići timijana i ružmarina
  • 80 g naribanog parmezana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 400 g tjestenine tagliatella

Način pripreme

01

Patlidžane operite, osušite, narežite na manje kocke, posolite i ostavite 10 minuta da puste gorku tekućinu.

02

U velikoj tavi zagrijte 3 žlice maslinovog ulja, dodajte narezani luk, pržite 2 minute pa dodajte češnjak, ocijeđeni patlidžan, celer narezan na komadiće, papriku narezanu na manje komade i sve pirjajte 15 minuta.

03

Dodajte masline i svježe mini rajčice, posolite i popaprite pa nastavite pirjati još 10 minuta. Na kraju dodajte nasjeckani peršinov list i listiće timijana i ružmarina, maknite s vatre.

04

U posoljenoj vodi skuhajte tagliatelle al dente prema uputi na ambalaži. Skuhanu tjesteninu procijedite, pomiješajte s povrćem i prije posluživanja pospite naribanim parmezanom.

Tijekom pirjanja, za još bogatiji umak povrću možete dodati pola čaše pasirane rajčice.

podijeli