sastojci

  • 500 g kuhanog slanutka (ili konzerviranog)
  • 250 g batata (slatkog krumpira)
  • 0.5 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 0.5 žličice kumina u prahu
  • 0.5 žličice zdrobljena korijandra
  • 0.5 žličice kurkume
  • 1 žlica tahini paste (sezamova pasta)
  • 50 g krušnih mrvica
  • sol
  • papar
  • ulje za prženje

Način pripreme

01

Batate očistite, narežite na deblje ploške, prelijte vodom i stavite kuhati. Kratko ih kuhajte da omekšaju, ali pri tome pazite da se ne raspadnu. Ocijedite ih i pustite da se malo ohlade.

02

U električnu sjeckalicu stavite ocijeđene batate, slanutak, narezani luk, protisnuti češnjak, jaja, sol, papar, kumin, korijandar, kurkumu i tahini pastu. Lagano sve usitnite, ne previše kao za humus. U smjesu, po potrebi, možete dodati i malo krušnih mrvica.

03

Na radnoj površini od smjese posute krušnim mrvicama oblikujte popečke. U široj posudi zagrijte ulje za prženje (1 cm visine) na umjerenu temperaturu. Zatim stavite popečke i pržite ih s obje strane do zlatnosmeđe boje. Pečene popečke izvadite na upijajući papir da upije višak masnoće.

04

Poslužite tople popečke sa salatom, npr. od crvenog kupusa.

Popečke možete posložiti u posudu za pečenje, nakapati uljem i peći u pećnici

podijeli

Proizvodi iz recepta