Poljički soparnik

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

Tijesto:

  • 500 g brašna
  • 250 ml vode
  • 0.5 žličice soli
  • 50 ml maslinova ulja

Nadjev:

  • 1 kg blitve
  • 1 vezica mladog luka
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol, svježe mljeveni papar

Premaz:

  • 50 ml maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 0.5 vezice peršina

Način pripreme

01

Od sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto, podijelite na dva dijela, pokrijte, ostavite da odmori 30 minuta.

02

U međuvremenu operite blitvu, osušite, odrežite tvrde dijelove stabljike. Osušenu blitvu narežite na trakice. Blitvi dodajte mladi luk narezan na kolute, začinite solju, paprom i maslinovim uljem.

03

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte pola tijesta u obliku kruga, stavite na dno posude za pečenje. Po tijestu rasporedite nadjev, pokrijte drugim tijestom razvaljanim u krug. Spojite rubove tijesta i podvrnite prema gore.

04

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Površinu tijesta izbodite vilicom, pecite 20 minuta. Kad je soparnik gotov premažite ga mješavinom maslinova ulja, usitnjenog češnjaka i peršina, režite na trokute ili rombove i poslužite.

podijeli