Pita s oslićem i feta sirom
sastojci
- 2 x 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 600 g fileta oslića
- 200 g feta sira
- 100 g koromača
- 1-2 češnja češnjaka
- 80 ml maslinova ulja
- 1 jaje
- sol
Način pripreme
Ribu osušite, narežite na kockice i popecite na 60 ml ulja, posolite. Narežite bijeli dio koromača na kockice, pirjajte na preostalom ulju da omekša, posolite, dodajte protisnuti češnjak i na kraju sitno sjeckani zeleni dio koromača. Pomiješajte ribu i koromač.
Raširite lisnato tijesto, stavite u posudu za pečenje, izbockajte ga vilicom. Rasporedite na tijesto ribu i koromač, pospite mrvljenim feta sirom, poklopite drugim tijestom, izbodite vilicom, premažite razmućenim jajetom.
Pećnicu zagrijte na 210 °C, pecite pitu 15 minuta.
Pita će biti jednako ukusna i topla i hladna, a za još bolji okus poslužite ju uz tartar umak.