sastojci

  • 2 x 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 600 g fileta oslića
  • 200 g feta sira
  • 100 g koromača
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 80 ml maslinova ulja
  • 1 jaje
  • sol

Način pripreme

01

Ribu osušite, narežite na kockice i popecite na 60 ml ulja, posolite. Narežite bijeli dio koromača na kockice, pirjajte na preostalom ulju da omekša, posolite, dodajte protisnuti češnjak i na kraju sitno sjeckani zeleni dio koromača. Pomiješajte ribu i koromač.

02

Raširite lisnato tijesto, stavite u posudu za pečenje, izbockajte ga vilicom. Rasporedite na tijesto ribu i koromač, pospite mrvljenim feta sirom, poklopite drugim tijestom, izbodite vilicom, premažite razmućenim jajetom.

03

Pećnicu zagrijte na 210 °C, pecite pitu 15 minuta.

Pita će biti jednako ukusna i topla i hladna, a za još bolji okus poslužite ju uz tartar umak.

podijeli

Proizvodi iz recepta