sastojci

  • 350 g oštroga brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • maslac za mazanje kalupa
  • 300 g mljevenoga mesa
  • 60 g tosta
  • 60 ml mlijeka
  • sol
  • 50 ml ulja za pečenje
  • 300 g buće
  • 3 jaja
  • 200 ml kiseloga vrhnja
  • 200 ml slatkoga vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g sira Grana Padano ili nekog drugog tvrdoga sira
  • sol i papar, prema želji

Način pripreme

01

Ogulite buću, odstranite joj koštice pa je narežite na kocke. Pecite buću 10 - 15 minuta u pećnici na 180 °C, a potom je usitnite štapnim mikserom da dobijete pire.

02

Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Položite tijesto na prozirnu foliju i pokrijte ga drugim komadom folije pa ga razvaljajte na veličinu 3 - 4 cm veću od kalupa. Uklonite gornju foliju i pomoću donje prebacite tijesto u maslacem namazan kalup (sve do rubova kalupa) i odstranite višak tijesta. Tijesto izbodite vilicom i pecite ga oko 15 minuta na 180 °C.

03

Stavite tost u mlijeko da se namoči. Razmočeni tost dodajte mesu, posolite i dobro izmiješajte pa oblikujte okruglice. Pržite ih sa svih strana na vrućoj tavi pa ih izvadite i odložite sa strane.

04

Skutu naribajte, pomiješajte s jajima, kiselim i slatkim vrhnjem i naribanim sirom pa umiješajte u pire od buće.

05

Nakon 15 minuta pečenja po tijestu rasporedite nadjev, a po njemu mesne okruglice, zalijte smjesom jaja, vrhnja i buće pa nastavite peći, još 30 minuta, na 180 °C.

Uz ovo jelo dobro je poslužiti tostirane sjemenke buće.

podijeli