sastojci

  • 1 očišćeni kunić (oko 1 kg)
  • 100 g luka
  • 200 g mrkve
  • 150 g stapki celera
  • 100 g špinata
  • 25 ml vinskog octa
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 ml crnog vina
  • 2 lovorova lista
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 6 zrna pimenta
  • 20 g jezgri oraha
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Kunića dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ga na 8 - 12 dijelova, posolite, popaprite i nakapajte vinskim octom. Ostavite ga da odstoji 20-ak minuta.

02

Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade kunića i popržite ih sa svih strana do lijepe zlatnožute boje. Izvadite ih i stavite na tanjur, a na preostalu masnoću stavite sitno narezani luk. Pržite ga dok ne postane staklast pa dodajte na kolutiće narezane mrkvu i stapku celera.

03

Pržite ih nekoliko minuta, samo toliko da se zažute pa dodajte sitno nasjeckani špinat i kratko promiješajte. Vratite u tavu s povrćem popržene komade kunića, prelijte crnim vinom, protresite tavu i pustite da kuha jednu minutu.

04

Dodajte lovorov list, timijan, zrna pimenta i naribanu limunovu koricu. Ulijte 300 ml tople vode i pustite da zakuha. Lagano posolite, popaprite i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri dok meso ne omekša (45 - 60 minuta).

05

Uklonite s vatre, pospite nasjeckanim peršinom i sitno nasjeckanim orasima. Poslužite uz kruh ili prilog po želji.

Na kraju u jelo možete umiješati kuhani krumpir narezan na kocke

podijeli

Proizvodi iz recepta