Pirjani janjeći kotleti

sastojci

  • 800 g janjećih kotleta
  • maslinovo ulje
  • 1 glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 1.5 dl bijelog vina
  • 2-3 grančice timijana
  • 300 g mini rajčica
  • sol
  • papar
  • 1 žlica senfa

Način pripreme

01

Kotlete premažite senfom. U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite kotlete 2 minute sa svake strane. Dodajte luk narezan na tanke trakice pa kad malo omekša dodajte vino. Pirjajte 10-ak minuta, dodajte češnjak narezan na ploške, timijan i rajčice narezane na četvrtine.

02

Posolite, popaprite i pirjajte dok rajčice potpuno ne omekšaju i umak malo ne reducira. Poslužite s pireom od celera ili kuhanom palentom.

Želite li gušći umak, kotlete prije prženja lagano pospite brašnom.

podijeli