Pirjana janjetina s povrćem
sastojci
- 800 g janjećeg filea
- 1 žličica soli
- 40 ml maslinova ulja
- 2 grančice ružmarina
- 200 g poriluka
- 100 g paprike
- 150 g mrkve
- 2 češnja češnjaka
- 200 g cvjetače
- 150 g šparoga
- 150 g tikvica
- 200 ml povrtnog temeljca
- 100 ml milerama
- 100 g mladog luka
- 5 g crvenog papra
Način pripreme
Janjetinu narežite i posolite. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte janjetinu i pržite 5 minuta, da se meso lagano zapeče sa svih strana. Izvadite janjetinu na tanjur, a u lonac dodajte narezani poriluk i pržite ga 3 minute.
Dodajte grančice ružmarina, narezanu papriku i mrkvu pa kratko pržite. Zatim dodajte nasjeckani češnjak pa u lonac vratite janjetinu, ulijte 100 ml povrtnog temeljca pa na laganoj vatri pirjajte 10 minuta. Kad tekućina reducira, ulijte još 100 ml temeljca, poklopite i nastavite pirjati. Dodajte na sitne cvjetiće narezanu cvjetaču, na trakice narezanu tikvicu i očišćene šparoge.
Poklopite i pirjajte još 5 - 7 minuta. Potom dodajte mileram i 50 g nasjeckanog mladog luka, promiješajte i pirjajte još 2 - 3 minute. Maknite s vatre, pospite svježe mljevenim crvenim paprom i preostalim nasjeckanim mladim lukom i poslužite.