Copyright (c) 2020 Hihitetlin/Shutterstock. No use without permission.

Pirjana janjetina s povrćem

sastojci

  • 800 g janjećeg filea
  • 1 žličica soli
  • 40 ml maslinova ulja
  • 2 grančice ružmarina
  • 200 g poriluka
  • 100 g paprike
  • 150 g mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g cvjetače
  • 150 g šparoga
  • 150 g tikvica
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • 100 ml milerama
  • 100 g mladog luka
  • 5 g crvenog papra

Način pripreme

01

Janjetinu narežite i posolite. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte janjetinu i pržite 5 minuta, da se meso lagano zapeče sa svih strana. Izvadite janjetinu na tanjur, a u lonac dodajte narezani poriluk i pržite ga 3 minute.

02

Dodajte grančice ružmarina, narezanu papriku i mrkvu pa kratko pržite. Zatim dodajte nasjeckani češnjak pa u lonac vratite janjetinu, ulijte 100 ml povrtnog temeljca pa na laganoj vatri pirjajte 10 minuta. Kad tekućina reducira, ulijte još 100 ml temeljca, poklopite i nastavite pirjati. Dodajte na sitne cvjetiće narezanu cvjetaču, na trakice narezanu tikvicu i očišćene šparoge.

03

Poklopite i pirjajte još 5 - 7 minuta. Potom dodajte mileram i 50 g nasjeckanog mladog luka, promiješajte i pirjajte još 2 - 3 minute. Maknite s vatre, pospite svježe mljevenim crvenim paprom i preostalim nasjeckanim mladim lukom i poslužite.

podijeli