Piletina u umaku s kurkumom
sastojci
- Pileći rasjek (batak i zabatak)
- 1 grčki jogurt
- 1 limeta
- 2 češnja češnjaka
- Prstohvat Superfoods by Encian kurkume
- 1 čajna žlica Superfoods by Encian đumbira
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- Korijander
- Encian Himalajska sol i svježe mljeveni papar po želji
Način pripreme
01
U posudi iscijedite sok od limete. Dodajte grčki jogurt, sol i papar. Dodajte začine, đumbir, češnjak i maslinovo ulje.
02
Prekrijte piletinu s napravljenom mješavinom, pokrijte i stavite u hladnjak na 1 sat minimalno.
03
Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva i u pećnicu stavite posudu za pečenje u koju ste stavili piletinu s umakom. Pecite 30-45 min, povremeno promiješajte.
04
Kad je piletina pečena, izvadite i dekorirajte korijanderom. Servirati uz rižu.