Piletina u umaku od rajčice i paprike

sastojci

  • 600 g pilećih prsa
  • 50 g brašna
  • 0.5 žličice slatke mljevene paprike
  • 300 g luka
  • 300 ml pasirane rajčice
  • 1 crvena paprika
  • 1 žličica soli
  • listovi svježeg bosiljka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • malo vode, po potrebi

Način pripreme

01

Pileća prsa posolite i uvaljajte u brašno pomiješano s mljevenom paprikom. U tavi zagrijte ulje i pržite meso sa svake strane 5 minuta. Meso maknite na tanjur i poklopite, a u tavu na masnoću od prženja dodajte luk narezan na trakice i pržite 10 minuta uz povremeno miješanje. Vratite meso u tavu, dodajte pasiranu rajčicu i papriku narezanu na trakice, posolite i kuhajte na umjerenoj vatri oko 30 minuta, po potrebi dodajte malo vode tijekom kuhanja.

02

Pred kraj dodajte svježe listove bosiljka. 

Osim s prsima, možete ovo jelo pripremiti i s ostalim komadima piletine, batacima, krilcima ili zabatcima.

podijeli