Piletina u umaku od rajčice i paprike
sastojci
- 600 g pilećih prsa
- 50 g brašna
- 0.5 žličice slatke mljevene paprike
- 300 g luka
- 300 ml pasirane rajčice
- 1 crvena paprika
- 1 žličica soli
- listovi svježeg bosiljka
- 4 žlice maslinovog ulja
- malo vode, po potrebi
Način pripreme
01
Pileća prsa posolite i uvaljajte u brašno pomiješano s mljevenom paprikom. U tavi zagrijte ulje i pržite meso sa svake strane 5 minuta. Meso maknite na tanjur i poklopite, a u tavu na masnoću od prženja dodajte luk narezan na trakice i pržite 10 minuta uz povremeno miješanje. Vratite meso u tavu, dodajte pasiranu rajčicu i papriku narezanu na trakice, posolite i kuhajte na umjerenoj vatri oko 30 minuta, po potrebi dodajte malo vode tijekom kuhanja.
02
Pred kraj dodajte svježe listove bosiljka.
Osim s prsima, možete ovo jelo pripremiti i s ostalim komadima piletine, batacima, krilcima ili zabatcima.