Piletina u curry umaku
sastojci
- 500 g pilećeg filea (ili zabatci bez kosti)
- 3 žlice ulja
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice kurkume
- 1.5 čili papričice
- 400 g nasjeckane rajčice
- 2 žličice kumina u prahu
- 2 žličice korijandra u prahu
- 1 žlica naribanog korijena đumbira
- 1 žlica nasjeckanog svježeg korijandra
- sol
- papar
Način pripreme
Piletinu narežite na komade veličine zalogaja. Čili papričici uklonite sjemenke i sitno je narežite.
U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi i dodajte naribani luk, nasjeckani češnjak i kratko pržite. Zatim dodajte piletinu, kurkumu, čili papričicu, sol, papar i pržite, uz miješanje. Dodajte nasjeckanu rajčicu i pokriveno pirjajte na laganoj vatri 30 minuta.
Povremeno promiješajte i pirjajte da se umak zgusne.
Umiješajte kumin, korijandar i đumbir. Pospite svježim korijandrom i poslužite curry piletinu s kuhanom Jasmin rižom.
Umjesto začina kurkume, kumina i korijandra možete koristiti gotovu blagu curry pastu