Piletina u curry umaku

sastojci

  • 500 g pilećeg filea (ili zabatci bez kosti)
  • 3 žlice ulja
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice kurkume
  • 1.5 čili papričice
  • 400 g nasjeckane rajčice
  • 2 žličice kumina u prahu
  • 2 žličice korijandra u prahu
  • 1 žlica naribanog korijena đumbira
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg korijandra
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Piletinu narežite na komade veličine zalogaja. Čili papričici uklonite sjemenke i sitno je narežite.

02

U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi i dodajte naribani luk, nasjeckani češnjak i kratko pržite. Zatim dodajte piletinu, kurkumu, čili papričicu, sol, papar i pržite, uz miješanje. Dodajte nasjeckanu rajčicu i pokriveno pirjajte na laganoj vatri 30 minuta.

03

Povremeno promiješajte i pirjajte da se umak zgusne.

04

Umiješajte kumin, korijandar i đumbir. Pospite svježim korijandrom i poslužite curry piletinu s kuhanom Jasmin rižom.

Umjesto začina kurkume, kumina i korijandra možete koristiti gotovu blagu curry pastu

podijeli

Proizvodi iz recepta