Piletina s rižom i povrćem
sastojci
- 350 g pilećeg filea
- 200 g riže
- 1 svježi krastavac
- 100 g cherry rajčica
- 2 lista zelene salate
- 2 žlice maslinova ulja
- limunov sok
- sol, papar
- listovi svježeg bosiljka
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 200 ml grčkog jogurta
Način pripreme
01
Rižu skuhajte prema uputama na ambalaži. Kad je gotova, procijedite ju.
02
Piletinu narežite na srednje trakice te začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Dobro izmješajte meso rukama. Na tavi zagrijte ulje te ispecite piletinu sa svih strana na srednje jakoj vatri dok ne poprimi zlatnožutu boju.
03
Operite salatu i narežite na manje komade, cherry rajčice prerežite na pola, a krastavac ugrubo ogulite te narežite na srednje debele trakice.
04
Poslužite kuhanu rižu uz pečenu piletinu, krastavce, cherry rajčice i salatu. Dodajte listove bosiljka. Po ukusu prelijte salatu limunovim sokom ili začinite po ukusu. Piletinu prelijte grčkim jogurtom.
Umjesto riže možete koristiti ječam ili neku drugu žitaricu.