Lunch to go chicken, cucumber and rice in glass lunchboxes on grey table. Closeup

Piletina s rižom i povrćem

sastojci

  • 350 g pilećeg filea
  • 200 g riže
  • 1 svježi krastavac
  • 100 g cherry rajčica
  • 2 lista zelene salate
  • 2 žlice maslinova ulja
  • limunov sok
  • sol, papar
  • listovi svježeg bosiljka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 200 ml grčkog jogurta

Način pripreme

01

Rižu skuhajte prema uputama na ambalaži. Kad je gotova, procijedite ju.

02

Piletinu narežite na srednje trakice te začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Dobro izmješajte meso rukama. Na tavi zagrijte ulje te ispecite piletinu sa svih strana na srednje jakoj vatri dok ne poprimi zlatnožutu boju.

03

Operite salatu i narežite na manje komade, cherry rajčice prerežite na pola, a krastavac ugrubo ogulite te narežite na srednje debele trakice.

04

Poslužite kuhanu rižu uz pečenu piletinu, krastavce, cherry rajčice i salatu. Dodajte listove bosiljka. Po ukusu prelijte salatu limunovim sokom ili začinite po ukusu. Piletinu prelijte grčkim jogurtom.

Umjesto riže možete koristiti ječam ili neku drugu žitaricu.

podijeli