Piletina s mrkvom, grožđicama i pinjolima
sastojci
- 4 pileća filea
- sol
- crni papar
- prstohvat suhog timijana
- 4 žlice maslinova ulja
- 120 g luka
- 200 g mrkve
- 2 češnja češnjaka
- 50 ml slatkog bijelog vina
- prstohvat šafrana
- 50 g grožđica
- 2 žlice pinjola
Način pripreme
Pileći file prerežite po dužini da dobijete od svakog po dva tanja odreska. Zatim ih posolite, pospite paprom i timijanom.
Luk narežite na ploške, a mrkvu na uske štapiće.
Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje pa na njemu ispržite piletinu do zlatne boje. Izvadite meso, a na ulje stavite luk.
Kratko ga pržite na umjerenoj vatri, uz miješanje, pa dodajte mrkvu i pržite je dok ne omekša.
Dodajte protisnuti češnjak, šafran i prelijte vinom.
Vratite piletinu u tavu, dodajte grožđice i pirjajte sve zajedno nekoliko minuta.
Pinjole ispržite na tavi (bez ulja) i njima pospite piletinu.
Poslužite toplo, s kuhanom rižom i narezanom svježom rajčicom i krastavcima.
Šafran možete zamijeniti s malo kurkume.