Piletina s mrkvom, grožđicama i pinjolima

sastojci

  • 4 pileća filea
  • sol
  • crni papar
  • prstohvat suhog timijana
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 120 g luka
  • 200 g mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml slatkog bijelog vina
  • prstohvat šafrana
  • 50 g grožđica
  • 2 žlice pinjola

Način pripreme

01

Pileći file prerežite po dužini da dobijete od svakog po dva tanja odreska. Zatim ih posolite, pospite paprom i timijanom.

02

Luk narežite na ploške, a mrkvu na uske štapiće.

03

Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje pa na njemu ispržite piletinu do zlatne boje. Izvadite meso, a na ulje stavite luk.

04

Kratko ga pržite na umjerenoj vatri, uz miješanje, pa dodajte mrkvu i pržite je dok ne omekša.

05

Dodajte protisnuti češnjak, šafran i prelijte vinom.

06

Vratite piletinu u tavu, dodajte grožđice i pirjajte sve zajedno nekoliko minuta.

07

Pinjole ispržite na tavi (bez ulja) i njima pospite piletinu.

08

Poslužite toplo, s kuhanom rižom i narezanom svježom rajčicom i krastavcima.

Šafran možete zamijeniti s malo kurkume.

podijeli

Proizvodi iz recepta