piletina s limunom i lavandom

Piletina s limunom i lavandom

sastojci

  • 2 pileta (svako oko 1,2 kg)
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 limun
  • 1 grančica ružmarina i cvjetići lavande

Marinada:

  • 0.2 g sušene lavande
  • 40 ml maslinova ulja
  • 20 g meda od lavande
  • 10 listića svježeg ružmarina
  • sok 1 limuna
  • sol

Način pripreme

01

Piliće prepolovite. Napravite marinadu: nasitno nasjeckajte listiće ružmarina, dodajte sol, sušenu lavandu, limunov sok, med i maslinovo ulje te promiješajte. Polovice pileta natrljajte pripremljenom marinadom pa ostavite da odstoje 30-ak minuta.

02

Pećnicu zagrijte na 195 °C. Marinirano meso stavite u posudu za pečenje, prelijte bijelim vinom i pecite oko sat vremena. Nakon 45 minuta pečenja poslažite na meso kolute limuna i nastavite peći još 15 minuta.

03

Ukrasite grančicom svježeg ružmarina i cvjetićima lavande te poslužite.

Vodite računa o tome da koristite lavandu koja nije tretirana.

podijeli

Proizvodi iz recepta