Piletina s limunom i lavandom
sastojci
- 2 pileta (svako oko 1,2 kg)
- 100 ml bijelog vina
- 1 limun
- 1 grančica ružmarina i cvjetići lavande
Marinada:
- 0.2 g sušene lavande
- 40 ml maslinova ulja
- 20 g meda od lavande
- 10 listića svježeg ružmarina
- sok 1 limuna
- sol
Način pripreme
Piliće prepolovite. Napravite marinadu: nasitno nasjeckajte listiće ružmarina, dodajte sol, sušenu lavandu, limunov sok, med i maslinovo ulje te promiješajte. Polovice pileta natrljajte pripremljenom marinadom pa ostavite da odstoje 30-ak minuta.
Pećnicu zagrijte na 195 °C. Marinirano meso stavite u posudu za pečenje, prelijte bijelim vinom i pecite oko sat vremena. Nakon 45 minuta pečenja poslažite na meso kolute limuna i nastavite peći još 15 minuta.
Ukrasite grančicom svježeg ružmarina i cvjetićima lavande te poslužite.
Vodite računa o tome da koristite lavandu koja nije tretirana.