Homemade Garlic Brown Sugar Chicken in a Pan, top view. Overhead, from above, flat lay. Copy space.
Copyright (c) 2024 Liudmyla Chuhunova/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2024 Liudmyla Chuhunova/Shutterstock. No use without permission.

Piletina s češnjakom i smeđim šećerom

sastojci

  • 8 pilećih bataka (oko 800 g), bez kosti
  • 30 g smeđeg šećera
  • 40 g maslaca
  • 6 češanja češnjaka (oko 30 g), nasitno nasjeckanih
  • 60 ml pilećeg temeljca
  • 15 ml umaka od soje
  • 10 ml maslinova ulja
  • sol i papar po ukusu
  • 15 g svježeg peršina nasitno nasjeckanog

Način pripreme

01

Pripremite pileće batke. Operite meso hladnom vodom i osušite papirnatim kuhinjskim ručnikom. Začinite batke solju i paprom s obje strane.

02

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pileće batke i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi s obje strane (5 - 7 minuta svaku stranu). Potom ih izvadite iz tave i stavite na tanjur.

03

Pripremite umak. U istoj tavi rastopite maslac. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite ga dok ne postane zlatno smeđe boje (1 - 2 minute). Potom dodajte smeđi šećer, umak od soje i pileći temeljac. Miješajte dok se šećer potpuno ne rastopi i umak lagano zgusne (2 - 3 minute).

04

Kuhajte piletinu u umaku. Vratite pileće batke u tavu i prelijte ih umakom. Na srednje jakoj vatri kuhajte 20 minuta, povremeno prelijevajući piletinu umakom dok ne bude potpuno kuhana, a umak postane gust i ljepljiv.

05

Neposredno prije posluživanja pospite batke svježe nasjeckanim peršinom i poslužite ih tople, prelivene preostalim umakom iz tave.

podijeli