Piletina s bundevom
sastojci
- 600 g pilećih zabataka
- sol i papar
- 4 žlice ulja
- 2 luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 500 g bundeve
- 200 ml povrtnog temeljca
- 0.5 žličice kurkume
- 2 žlice milerama
- 1 žlica nasjeckanog peršinova lista
Način pripreme
Pileće zabatke posolite i popaprite. U veliku zagrijanu tavu ulijte ulje, dodajte zabatke i pecite 5 minuta na umjerenoj vatri prvo na strani gdje je koža, a zatim meso okrenite i pecite još 3 - 5 minuta.
Dodajte sitno nasjeckani luk, zatim češnjak pa nakon 2 - 3 minute dodajte temeljac i bundevu narezanu na veće komade.
Pospite kurkumom, poklopite i kuhajte 20 minuta, dok bundeva ne postane mekana. Maknite poklopac i na kraju dodajte mileram umućen s malo tekućine, sve promiješajte i pospite nasjeckanim listićima peršina.
Poslužite uz kuhanu smeđu rižu ili bulgur.
Umjesto milerama možete upotrijebiti slatko vrhnje ili vrhnje za kuhanje.