Piletina s bundevom

sastojci

  • 600 g pilećih zabataka
  • sol i papar
  • 4 žlice ulja
  • 2 luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 500 g bundeve
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • 0.5 žličice kurkume
  • 2 žlice milerama
  • 1 žlica nasjeckanog peršinova lista

Način pripreme

01

Pileće zabatke posolite i popaprite. U veliku zagrijanu tavu ulijte ulje, dodajte zabatke i pecite 5 minuta na umjerenoj vatri prvo na strani gdje je koža, a zatim meso okrenite i pecite još 3 - 5 minuta.

02

Dodajte sitno nasjeckani luk, zatim češnjak pa nakon 2 - 3 minute dodajte temeljac i bundevu narezanu na veće komade.

03

Pospite kurkumom, poklopite i kuhajte 20 minuta, dok bundeva ne postane mekana. Maknite poklopac i na kraju dodajte mileram umućen s malo tekućine, sve promiješajte i pospite nasjeckanim listićima peršina.

04

Poslužite uz kuhanu smeđu rižu ili bulgur.

Umjesto milerama možete upotrijebiti slatko vrhnje ili vrhnje za kuhanje.

podijeli

Proizvodi iz recepta