Piletina punjena guacamole umakom
sastojci
- 4 pileća filea (oko 4 x 200 g)
- 50 g panko mrvica
- 20 g naribanog parmezana
- 1 žlica meda
- sol
- papar
Za guacamole:
- 1 zreli avokado
- 3 mini rajčice
- 2 ljutike
- 1 žlica soka limete
- 1 mala svježa čili papričica
- 1 žlica nasjeckanog svježeg korijandra
- 0.5 žlice maslinova ulja
- sol
- papar
Način pripreme
Avokado ogulite, odstranite mu košticu i narežite na manje komade. Stavite ga u zdjelicu i dobro ga zdrobite vilicom.
Nakapajte ga sokom limete, dodajte sitno nasjeckanu čili papričicu kojoj ste odstranili koštice, sitno nasjeckanu ljutiku, mini rajčice bez sjemenki i narezane na manje kockice, nasjeckani korijandar i maslinovo ulje. Posolite i popaprite pa dobro izmiješajte. Držite pokriveno u hladnjaku do posluživanja.
Piletinu operite i posušite papirnatim ubrusom pa svaki file nožem pažljivo rastvorite u veći odrezak. Lagano ih potucite batom za meso, posolite ih i popaprite. Na svaki odrezak nanesite oko dvije žlice guacamole umaka, pažljivo ih zamotajte i učvrstite čačkalicom. Premažite ih medom i uvaljajte u panko mrvice pomiješane s naribanim parmezanom.
Stavite ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, a zatim ih prekrijte folijom. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta. Potom uklonite foliju i pecite još 15-ak minuta.
Pečene rolice poslužite s preostalim guacamole umakom.
Za guacamole umak bitno je da avokado bude mekši na dodir jer to pokazuje da je dovoljno zreo i da će se moći lijepo zdrobiti vilicom.