Piletina punjena guacamole umakom

sastojci

  • 4 pileća filea (oko 4 x 200 g)
  • 50 g panko mrvica
  • 20 g naribanog parmezana
  • 1 žlica meda
  • sol
  • papar
  • 1 zreli avokado
  • 3 mini rajčice
  • 2 ljutike
  • 1 žlica soka limete
  • 1 mala svježa čili papričica
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg korijandra
  • 0.5 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Avokado ogulite, odstranite mu košticu i narežite na manje komade. Stavite ga u zdjelicu i dobro ga zdrobite vilicom. 

02

Nakapajte ga sokom limete, dodajte sitno nasjeckanu čili papričicu kojoj ste odstranili koštice, sitno nasjeckanu ljutiku, mini rajčice bez sjemenki i narezane na manje kockice, nasjeckani korijandar i maslinovo ulje. Posolite i popaprite pa dobro izmiješajte. Držite pokriveno u hladnjaku do posluživanja.

03

Piletinu operite i posušite papirnatim ubrusom pa svaki file nožem pažljivo rastvorite u veći odrezak. Lagano ih potucite batom za meso, posolite ih i popaprite. Na svaki odrezak nanesite oko dvije žlice guacamole umaka, pažljivo ih zamotajte i učvrstite čačkalicom. Premažite ih medom i uvaljajte u panko mrvice pomiješane s naribanim parmezanom.

04

Stavite ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, a zatim ih prekrijte folijom. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta. Potom uklonite foliju i pecite još 15-ak minuta.

05

Pečene rolice poslužite s preostalim guacamole umakom.

Za guacamole umak bitno je da avokado bude mekši na dodir jer to pokazuje da je dovoljno zreo i da će se moći lijepo zdrobiti vilicom.

podijeli