Pileći zabatci iz pećnice
sastojci
- 1 kg pilećih zabataka
- 2 glavice luka
- 1 jabuka
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 2 žlice limunovog soka
- 100 ml bijelog vina
- 3 žlice ulja
- svježi timijan
Način pripreme
Zabatke posolite i popaprite, prelijte uljem i limunovim sokom, sve promiješajte i ostavite da stoji u marinadi 20 minuta.
Pećnicu zagrijte na 180°C. U lim za pečenje rasporedite marinirane zabatke, prelijte vinom, između mesa ubacite luk narezan na veće komade i jabuku narezanu na četvrtine.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 45 minuta na 200°C. Tijekom pečenja meso okrenite, dodajte grančice timijana i po potrebi dodajte malo vode.
Zabatke lagano zarežite uz kost kako bi se meso ravnomjerno ispeklo.