Pileći zabatci iz pećnice

sastojci

  • 1 kg pilećih zabataka
  • 2 glavice luka
  • 1 jabuka
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 2 žlice limunovog soka
  • 100 ml bijelog vina
  • 3 žlice ulja
  • svježi timijan

Način pripreme

01

Zabatke posolite i popaprite, prelijte uljem i limunovim sokom, sve promiješajte i ostavite da stoji u marinadi 20 minuta.

02

Pećnicu zagrijte na 180°C. U lim za pečenje rasporedite marinirane zabatke, prelijte vinom, između mesa ubacite luk narezan na veće komade i jabuku narezanu na četvrtine.

03

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 45 minuta na 200°C. Tijekom pečenja meso okrenite, dodajte grančice timijana i po potrebi dodajte malo vode.

Zabatke lagano zarežite uz kost kako bi se meso ravnomjerno ispeklo.​

podijeli

Proizvodi iz recepta