Pileći zabataci s češnjakom u reduciranom umaku
sastojci
- 600 g pilećih zabataka bez kosti
- 120 g luka
- 4 češnja češnjaka
- 0.25 žličice mljevenog čilija
- 50 ml sezamova ulja
- 2 tanje stapke celera s lišćem
- 3 žlice soja umaka
- 1 žličica šećera
- 50 ml rižinog vina
- sol
- krupno mljeveni papar
Način pripreme
Piletinu narežite na komade, posolite, popaprite, pospite čilijem u prahu i lagano izmiješajte.
U tavu na zagrijano ulje stavite sitnije narezani luk i pržite ga dok ne omekša.
Dodajte narezane zabatake, protisnuti češnjak i popržite dok zabataci ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
Umak od soje pomiješajte s rižinim vinom i šećerom pa prelijte preko piletine. Pirjajte na srednje jakoj vatri nekoliko minuta da se umak malo reducira, maknite s vatre, pospite nasjeckanim stapkama i lišćem celera i poslužite toplo uz rižu ili kus-kus.
Jelo možete dodatno posuti poprženim sjemenkama crnog sezma ili lana.