Pileći zabataci s češnjakom u reduciranom umaku


sastojci

  • 600 g pilećih zabataka bez kosti
  • 120 g luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 0.25 žličice mljevenog čilija
  • 50 ml sezamova ulja
  • 2 tanje stapke celera s lišćem
  • 3 žlice soja umaka
  • 1 žličica šećera
  • 50 ml rižinog vina
  • sol
  • krupno mljeveni papar

Način pripreme

01

Piletinu narežite na komade, posolite, popaprite, pospite čilijem u prahu i lagano izmiješajte.

02

U tavu na zagrijano ulje stavite sitnije narezani luk i pržite ga dok ne omekša. 

03

Dodajte narezane zabatake, protisnuti češnjak i popržite dok zabataci ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. 

04

Umak od soje pomiješajte s rižinim vinom i šećerom pa prelijte preko piletine. Pirjajte na srednje jakoj vatri nekoliko minuta da se umak malo reducira, maknite s vatre, pospite nasjeckanim stapkama i lišćem celera i poslužite toplo uz rižu ili kus-kus.

Jelo možete dodatno posuti poprženim sjemenkama crnog sezma ili lana.

podijeli

Proizvodi iz recepta